Здраве

Vitaelife Pharma Vitamin D3 – цена, къде да се купуват, как работи

Витамин D3 защо п EM> риболов на тялото? Интересът на учените към слънчевия витамин продължение на години, непрекъснато се увеличава. Само през последните 50 години е публикувал повече от 62 хиляди научни статии по калциферол. Известно е, че витамин D3 е ефективен срещу голям брой заболявания, включително туберкулоза и рак. В нашата статия ще говорим за ролята на калциферол в организма, неговите видове, и как безопасно да попълни витамин.

Витамин D – функции в тялото

Мощният гръбнака на човешкото здраве често се нарича витамин D, функции EM> на калциферол в организма са много разнообразни. витамина на слънцето осигурява координирана работа на много системи и органи.

 1. скелетната система. Калциферол 3-4 пъти ускорява абсорбцията на големи минералните компоненти на костите – калций и фосфат в тънките черва, контролира бъбречна екскреция, нормализира баланса на посочените минерали, поддържа хомеостазата на калция в кръвта, повишава броя на клетките, да се разбере старите участъци на костната тъкан (остеокластите), е мощен стимулант важна част от самообновяване на костите – резорбция (разтваряне) на костите. В допълнение, витамин D предпазва от разрушаване на хрущялната тъкан. Той е забелязал, че жителите на южното полукълбо е много по-малко вероятно да страдат от ставни заболявания, отколкото тези, които редовно страда от липсата на слънчева светлина.
 2. имунната система. Калциферол засяга областта на костния мозък, отговорен за синтеза на имунни клетки, наречени моноцити. Повечето клетки на имунната система са оборудвани с рецептори за активна форма на витамин D – калцитриол. Ако организмът е проникнала инфекция, размерът на калцитриол в клетки, в капан в центъра на възпаление, увеличава драстично. Тя стимулира дейността на наследствения имунитет. В допълнение, витамин D участва в синтеза на повече от 200 антимикробни пептиди -. Молекули с бактерицидна активност, най-важните от които са кателицидин и дефензин-β2
 3. нервната система. Помага да се поддържа правилното ниво на калций в кръвта, витамин D по този начин подобрява възстановяването на защитните обвивки около нерв, която осигурява нормалната предаването на нервните импулси между клетките на нервната система, както и процеса на мускулна контракция. Клетките в мозъка и гръбначния мозък и периферна нервна система – невроните и gliocytes – снабдени с рецептори за активните форми на слънце витамин. Калциферол подобрява висока мозъчна функция (памет, вниманието, координация психомоторна, реч, и др.)
 4. растежа на раковите клетки. В лабораторни условия е установено, че витамин D подтиска растежа на злокачествени клетки (левкемични клетки, глиобластоми и други) повече от 50% и предотвратява разпространението на метастази. Хората, които получават достатъчен брой калциферол, са много по-малко вероятно да се получи рак на гърдата, яйчниците, монтаж, мозъка, кръвта, дебелото черво, панкреаса, белия дроб.
 5. ендокринната система. Калциферол регулира производството на инсулин от панкреаса, като по този начин се поддържа правилното ниво на глюкоза в кръвта.
 6. ренин-ангиотензиновата система. Това хормонална система, която при хора е регулирането на кръвното налягане и кръвния обем. Достатъчно равнище на калциферол помага за контролиране на тази система. Когато риска от недостиг на витамин D на високо кръвно налягане е значително увеличен.
 7. репродуктивната система. витамин на слънцето активира половите жлези, подпомага проникването на яйцеклетката в стената на матката, поддържане на нормална бременност, контролира производството на плацентата хормони. Мъжете витамин слънчева светлина помага да се бори с еректилна дисфункция, увеличава нивата на тестостерон.
 8. OL>

  Витамин D контролира до 200 гени, вътреклетъчни процеси, които регулират пропускливостта на вътреклетъчни мембрани, необходимо за поддържане на здравето на сърцето, черния дроб, бъбреците, на щитовидната жлеза и паращитовидните жлези, и производство на хормони на щитовидната жлеза и паратироиден хормон.

  Защо се нуждаем от продукти с витамин D

  Смята се, че ако човек прекарва много време на пряка слънчева светлина, липсата на витамин D EM> го заплашва. Въпреки това, има много пречки за получаването на калциферол в организма. Назовете основните.

  1. Размерът на меланин в кожата. Тъмна кожа за същия период от време води до 2 пъти по-малко витамин D от светлина. Освен това, в тъмната пигментация на кожата може да доведе до пълно спиране на разработване на слънце витамин в организма. Факт е, че меланин кожата пигмент (а именно, че е отговорен за цвета на кожата) има способността да се конкурира ефективно с холекалциферол време на ултравиолетови лъчи.
  2. Възраст особености на организма. Витамин D се образува в дълбок вътрешен слой на кожата на неговия предшественик – витамин D. С възрастта, съдържанието на този провитамин в кожата намалява, последвано от влошаване на способността на тялото да произвежда слънце витамин
  3. .

  4. Настаняване в района над 35º северна ширина. Колкото отстраняват от зоната на екватора, на дълги вълни на ултравиолетова радиация, по-малко слънцето получава по кожата и по-малко произведени на витамин D.
  5. затлъстяването. Мастната тъкан е в състояние да вземе участие на калциферол се увеличи броят на неактивните форми на витамин. Освен това, връзката между количеството на мазнините в дефицит на тялото и витамин D е проявява само при жени.
  6. дрехи, слънцезащитни продукти, стъкло (например прозорец). Всички тези елементи не позволяват слънчеви лъчи да проникват в кожата. Известен доказателства, че крем с слънцезащитен фактор (SPF) от 8 до 15 намалява синтеза на витамин слънчева светлина от 95-98%.
  7. ангажимент за вегетарианска диета. Храни от животински произход е друг важен източник на витамин D.
  8. Нарушаването на всмукване на стомашно-чревния тракт.
  9. OL>

   Човек не може да знае със сигурност, ако има достатъчно калциферол разработен в кожата му и влезе в организма с храната. Освен това, UV радиация е канцерогенен фактор, който може да предизвика развитието на рак на кожата. Ето защо е много важно да се вземат лекарства с витамин D. EM> Кои от тях трябва да предпочитат и защо?

   Витамини D2 и D3 – каква е разликата

   ?

   Има няколко вида на слънце витамин. В медицината най-често се използват две от тях – ергокалциферол (D2) и холекалциферол (D3). Витамин D2 и D3 – каква е разликата EM>? Опитайте се да разберете.

   Да започнем с факта, че ергокалциферол навлиза в човешкото тяло с растителна храна. Холекалциферол се синтезира в кожата от холестерол под влияние на ултравиолетовите лъчи спектър на А и В и се съдържа в храни от животински произход. За витамин D2 и витамин D3 започва да работи за доброто на нашето тяло, в тялото, те трябва да се подложи на серия от трансформации, първо в черния дроб след това в бъбреците и да се превърне в активна форма 25-хидроксихолекалциферол и 25- gidrocirculatory.

   Това е началото на основните разлики между двата вида същия витамин. Превръщането на витамин D3 в активната форма отнема много малко време, отколкото витамин D2. Излишният ергокалциферол въздейства отрицателно на функционирането на вътрешните органи, може да предизвика отравяне. Предозирането на холекалциферол няма неблагоприятен ефект върху тялото.

   Но може би най-важното е, че дори не. Биологичната активност на холекалциферол 20-40% по-висока от ергокалциферол. И продължителността на действие на витамин D3 превъзхожда D2 с 33%.

   Специалисти (Houghton La, Vieth R.) не се препоръчва да се помисли ергокалциферол като хранителни добавки, подходящи за допълване или обогатяване храна храна.

   Защо, въпреки очевидните предимства на витамин D3, преди D2, лекарите все още се предписват на ергокалциферол на своите пациенти и фармацевтични компании продължават да произвеждат вярно? Отговорът трябва да бъде да погледнем в историята. Фактът, че през 1949 г. (преди почти 70 години!) Световна организация за здравето съобщи, че разликите между двата вида слънчева витамин “минимален.” В допълнение, производството на ергокалциферол много по-изгодно.

   Сейф източник на витамин D – biocomplex “Остео-Вит D3”

   източник на витамин D EM> днес може да се нарече най-сигурни?

   През 2013 г. групата на Europen учени под ръководството на професор, доктор по медицина В. И. Strukov е разработила biocomplex “Остео-Вит D3”. Съдържащи холекалциферол в количество от 3 мг и природен източник на витамин D EM> – разположение самолет потомство EM>. Доказа, че съдържанието на витамин слънце в тези apiproducts значително по-висока, отколкото в рибеното масло. Съдия за себе си: в 1 грам на самолет потомство EM> съдържа 950 IU витамин D, и в същото количество рибено масло – просто 100-180 IU. “Остео-Вит D3” безопасен за здравето да компенсирате липсата на витамин D и осигуряват на организма с всички необходими за нормалното функциониране витамини и минерали. Тъй като ларвите на безпилотни самолети е естествен склад на биологично активни вещества, мощен лечебен сила, която е била известна на древните китайски императори.

   Лекарството за укрепване на костите – “Osteomed Forte”

   Какво да правим, ако е налице недостиг на витамин D се отразява на състоянието на костната система, костите стават по-слаби или дори са имали фрактура? Специалисти от Центъра за остеопороза в Пенза Института за напреднали медицински заедно с фармацевтичния комплекс “Parafarma” е разработила лекарство за укрепване на костите EM> “ Osteomed Forte EM>”, който позволява да се безопасно и ефективно се справят с тежки случаи на остеопороза и фрактура ускори изцеление. В състава му, в допълнение към холекалциферол, е разположение самолет потомство EM> е друг източник на витамин D EM> и актуализации стимулатор на костната тъкан, както и силно резорбируеми калциева сол – калциев цитрат и витамин В6. Клинични проучвания показват, че приемането на “ Osteomed Forte EM>” дава възможност за най-малко 2 седмици, за да се ускори възстановяването на фрактури, отървете се от кухините в костите.

   Установено, че 50% от населението на света страда от недостиг на витамин D. върху наркотичните вещества “,” Остео-Вит D3 “и” Osteomed Forte “ще ви помогнат да го отстранят безопасно, и ще подкрепят здравето на костите и тялото като цяло. Полезно е да се знае за CALCIUMCalcilator: admin1128.11.2018 Оставете коментар

   Повечето хора са наясно, че калций в организма се съдържа в костите и ги защитава. Но малцина знаят, че в списъка на неговите функции са много по-широк, което позволява това вещество вече е известен като цар минерали. Съставните костите, импулси предавателя защитник от възпаление За това, че калция в организма предпазва костите от унищожение, знаят почти всичко. Но …

   Прочетете Galeão заболявания на JOINTSSostavyat: admin1103.12.2018 Оставете коментар

   Lifestyle на съвременния човек не е съгласен със законите на природата, според която движението и разнообразно хранене са най-добрите начини за поддържане на здрави стави. Повечето от времето си прекарваме в седнало положение, да се хранят най-вече същите храни, са преминали през топлинна обработка и лишено от лъвския дял на хранителни вещества. При тези обстоятелства, остават активни до дълбока старост? Оказва се, че само три … Прочетете Галеао ХОРМОНОЗАМЕСТИТЕЛНА THERAPYGermaniator: admin1129.11.2018 Оставете коментар

   хормон лечение на остеопороза се появи, когато учени станаха очевидни връзка между тези вещества и на скелетната система. Загубата на калциеви костите се дължи на липсата на тези съединения. Въпреки това, хормоно-заместителна терапия има няколко недостатъка, най-страшен от които е Онкология. Защо хормон лечение на остеопороза, не е най-добрият начин Учените отдавна са разбрали, че усвояването на калций, без да …

   Прочетете Galeão заболявания на съединителната Tkani, витамини за BONESViceMinister: admin630.11.2018 Оставете коментар

   Остеоартрит причини силна болка и влошаване на здравето. Според статистиката, това е по вина на ставни заболявания, за хора често губят способността да работят. За да възстановите тези природни механизми за живот, ние се нуждаем от пълно презареждане. Витамини за остеоартрит – значителна помощ при възстановяването на ставите

   .

Станиела Яркова

Станиела е 45-годишен личен треньор, който се радва на състезания с порове, голф и театър. Тя е вдъхновяваща и забавна, но също така е много егоистична и малко недружелюбна.

Тя е български мюсюлманин. Тя завършва училище и след това напуска академията. Има фобии от печен боб и колбаси

Физически, е в доста добра форма. Тя е средна височина с тъмна шоколадова кожа, черна коса и зелени очи.

Тя е израснала в квартал на средната класа. Тя е отгледана от баща си, майка й е оставена, когато е млада.

В момента е женена за Кенет Доналд Томсън. Кенет е на същата възраст като нея и като учен.

  има пет деца със съпруга си Кенет: Матилда на възраст 0, Тереза на 8, Даян на 10 години, Стивън на 12 и Реймънд на 13 години.

  най-добрият приятел е личен треньор, наречен Suzanne Gonzalez. Те са неразделни. Тя също се мотае с Кори Кинг и Фред О'Райли. Те обичат да пекат заедно.

Може също да харесате...